به گزارش پایگاه خبری ائتلاف بزرگ، نناد لالوویچ هفتمین رئیس اتحادیه جهانی کشتی است. پس از اینکه رافائل مارتینتی از سمت خود استعفا داد، او هدایت کشتی جهان را به دست گرفت و در تاریخ 7 سپتامبر 2014 برای یک دوره شش ساله به ریاست اتحادیه جهانی کشتی رسید.
* تصور شما از جهان کشتی بدون حضور ایران چه چیزی است؟
بدون ایران کشتی نیز وجود نخواهد داشت. ما نمی توانیم چنین چیزی را تصور کنیم. کشتی دنیا بدون ایران یا روسیه یا ژاپن بیمعنا میشود. وظیفه ما این است که در همه کشورها کشتی را گسترش دهیم، حتی در کشورهای کوچک.
* کشتی ایران میتواند در المپیک ریو صاحب مدال طلا شود؟
امیدوارم چنین شود. این به کشتیگیرانتان بستگی دارد. ما شرایط برابری را برای همه مبارزان در المپیک مهیا خواهیم کرد. این وظیفه ماست و این که چه کسی برنده میشود به کار و تلاش کشتیگیران و مربیانشان بستگی دارد، اما ایران پتانسیل کسب مدال طلای المپیک را دارد. همان طور که پیش از این نیز مدالهای بسیاری را برده است و حالا باید ببینیم که در آینده چه اتفاقی میافتد. رسول خادم یک فرد فعال در کشتی ایران است و از این که سخت کار کند هیچ ترسی ندارد. از وقتی که خادم رییس فدراسیون شده، ما در اتحادیه جهانی تجربیات بزرگی را به واسطه فدراسیون کشتی ایران به دست آوردهایم. او فردی است که در آینده نقش مهمی در کشتی جهان خواهد داشت.
* ایرانیها از حضور شما در راس کشتی جهان خوشحال هستند، چرا که عدالت را به کشتی آوردهاید چیزی که پیش از آن با چالشهای فراوانی مواجه بود.
همه تغییراتی که انجام دادهایم از جمله تغییر قوانین برای این بوده که ورزشکاران شرایط بهتری داشته باشند و ما این کشتی که در حال حاضر وجود دارد را ترجیح میدهیم. من کاری جز این ندارم که شرایط یکسان را برای همه مهیا کنم. این کار باعث میشود که فدراسیون بزرگ ما سازماندهی بهتر داشته باشد و افراد بیشتری را برای روی آوردن کشتی ترغیب کند. ما باید ورزش جذابتر، موثرتر و همچنین اوضاع رسانهای بهتری داشته باشیم. کارهای بسیار زیادی پیش روی ما برای سالهای آینده وجود دارد، چرا که در گذشته کمی خواب بودیم.
* بعد از بازیهای المپیک چه تغییراتی در کشتی ایجاد خواهد شد؟
مقر اتحادیه جهانی کشتی
تغییراتی در کشتی فرنگی خواهیم داشت که البته با رای گیری صورت گرفته است. یک موضوع وضعیت خاک در کشتی فرنگی است. در آینده نیز خاک در کشتی فرنگی وجود خواهد داشت، اما باید حریف خود را در وضعیت سرپا خاک کرد، نه این که حریف در خاک در اختیار کشتیگیر قرار گیرد. همچنین قصد داریم امتیاز بیرون بردن حریف از تشک را حذف کنیم چرا که این قانون مربوط به کشتی سومو است، اما کشتی فرنگی باید در سرپا و در حالت سینه به سینه انجام شود و شرایطش کاملا متفاوت از کشتی آزاد است. در کشتی آزاد بخش زیادی از کشتی ممکن است در خاک انجام شود، اما در کشتی فرنگی بخش اصلی به سرپا مربوط میشود که البته ممکن است حریف را در خاک بنشانیم اما کشتی نباید از حالت خاک شروع شود. البته ما این قوانین را در کشتی جوانان و نوجوانان امتحان خواهیم کرد تا اگر نتیجه خوبی داشت آن را در بزرگسالان نیز اجرا کنیم.
تغییر دیگری که احتمال دارد انجام شود، برگزاری مسابقات هر وزن در دو روز است چرا که 5 یا 6 کشتی گرفتن در یک روز، کشتیگیران را بسیار خسته میکند. اینها قوانینی هستند که 90 درصد احتمال اجرای آنها وجود دارد که از مسابقات قارهای رده نوجوانان آغاز خواهیم کرد.
تغییر مهم دیگری که ممکن است رخ دهد این است که شاید مسابقات نوجوانان جهان را دیگر برگزار نکنیم تا شاهد شرکت کنندگان بیشتری در رقابتهای قارهای نوجوانان باشیم تا با کمتر شدن هزینهها، شاهد حضور کشتیگیران نوجوان بیشتری در مسابقات قارهای باشیم.
* چندی قبل قبل مسابقات باشگاههای جهان در ایران برگزار شد. این رقابتها که ابتکار ایران است و در تقویم رسمی اتحادیه جهانی جای گرفته چقدر میتواند به توسعه کشتی کمک کند؟
این رقابتها بسیار جذاب است که به صورت تیمی برگزار میشود و در آینده طرفداران بیشتری را جذب خواهد کرد. رقابتهای تیمی برای تماشاگران جذابتر هستند. در اروپا نیز کاپهایی متعددی به صورت تیمی برگزار میشود، اما مشکل این است که سبکهای مختلف به صورت ترکیبی هستند و مثلا در یک مسابقه چهار کشتی فرنگی و سه مسابقه آزاد نتیجه را تعیین میکند و مسابقات جداگانه فقط برای آزاد و یا فقط برای فرنگی وجود ندارد. این در حالی است که در بخشهای زیادی از اروپا کشتی فرنگی محبوبتر است.
توماس باخ و نناد لالوویچ
با مسابقات باشگاههای جهان کشتی در همه جا محبوبتر میشود و سرانجام همه کشورها مجبور خواهند شد که تیم کاملی در آزاد یا فرنگی داشته باشند که در این صورت سازماندهی مسابقات باشگاهی بسیار چشمگیرتر از این خواهد شد و در نهایت از تمامی قارهها نمایندگانی در مسابقات باشگاهی خواهیم داشت. راهاندازی این مسابقات اولین قدمی بود که برداشته شده و باید کارهای بیشتری انجام بدهیم.
* در مورد راهاندازی سایت فارسی اتحادیه جهانی چه نظری دارید؟
کشتی در ایران طرفداران زیادی دارد. نه تنها ایرانیانی که داخل کشور زندگی میکنند، بلکه ایرانیهای سراسر جهان به کشتی علاقهمند هستند. البته دیگر دلیل اصلی از راهاندازی سایت فارسی این است که ما جامعه کشتی خانواده بزرگی هستیم و بین ما هیچ تفاوتی وجود ندارد. من علاقهمندم که همه مردم به سایت ما دسترسی داشته باشند. حتی آنهایی که به زبانهای اسپانیولی، چینی، هندو و سایر زبانها صحبت میکنند. ما میخواهیم یک فدراسیون بزرگ باشیم و ورزشمان را در تمام کشورها رواج دهیم. البته ما به رواج دادن کشتی در ایران احتیاج نداریم، چرا که کشتی در آنجا جریان دارد، اما باید سایت فارسی را راهاندازی می کردیم تا ایرانیها هم از اخبار فدراسیون جهانی به راحتی مطلع شوند.